Mieke vertelt

Mieke Visser

Mieke Visser

Hallo,

Ik ben Mieke Visser, officemanager bij JADOS. Ik ben bij Stumass Zwolle begonnen als woonbegeleider. Als woonbegeleider wil je graag de studenten motiveren,activeren en ondersteunen. Ik merkte dat ik graag zelf meer bezig wilde zijn in plaats van het uit handen te geven. Toen de vacature van officemanager kwam, sprak de taakomschrijving mij erg aan en ben ik voor deze spannende overstap gegaan!

Nu werk ik al weer 1,5 jaar op het centraal kantoor en voel ik mij helemaal op mijn plek. Ik  ben super praktisch bezig en een spin in het web. Ik zit bij veel vergaderingen van de organisatie, dus ben van bijna alles op de hoogte. Hierdoor word je door veel mensen benaderd, hoe zaken precies zijn besproken (ik notuleer alles), maar kan ik ook mee denken over beleidsmatige zaken.
Daarbij ben ik ondersteunend aan de directie. Ik zoek zaken voor hen uit, houd hun agenda’s bij, plan afspraken in met externen en houd de HR-cyclus bij. Ook ben ik ondersteunend aan de gedragswetenschappers voor het plannen en voorbereiden van alle cursussen en houd ik het contact met de cursisten.

Op kantoor werk ik achter de balie. Ik ontvang daarom alle mensen die binnen komen voor een intake, sollicitatie of externen die een afspraak hebben met de directie. Ook neem ik de telefoontjes aan die binnen komen voor JADOS, Stumass, Capito Wonen en IVA. Maar denk ook aan alle mailtjes die gestuurd worden naar info@. Soms zet ik dit door naar iemand anders en soms kan ik het zelf beantwoorden. Het meeste werk zit hem voor mij in facilitaire zaken. Zowel voor het kantoor als in alle BW huizen. Voor nieuwe locaties regel ik de inboedel, het internet, tv, energie en water. Oude locaties moeten soms worden opgezegd. Of er gaan op huidige locaties dingen kapot, dan bestel ik nieuwe spullen of laat ik een klusjesman komen. Ik probeer altijd korte lijntjes te houden met de woonbegeleiders. Zelf vond ik het op de locatie altijd fijn om te weten dat er iets gebeurt met de melding die je gedaan hebt en hoe ver we in het proces zitten. Dit probeer ik dan altijd zo goed mogelijk terug te koppelen en zo snel mogelijk te handelen. Het geeft me voldoening als ik terug hoor dat taken goed en snel zijn opgepakt. Ook op kantoor regel ik facilitaire zaken, bijvoorbeeld als er nieuwe medewerkers komen. Er moet dan een werkplek worden ingericht en spullen worden geregeld. Maar ook alle bestellingen van kantoorartikelen, boodschappen en nieuwe smartphones.

Sinds dit jaar geef ik leiding aan de boekhouding. Dat is een leuke nieuwe uitdaging, waar ik mij de komende tijd erg in kan ontwikkelen. Ik heb SPH gestudeerd, dus boekhoudkundige zaken vind ik vaak nog lastig. Ik leer elke dag bij!

Zoals je merkt, ik werk met veel verschillende functies samen en heb zo veel verschillende taken. Dat vind ik het leukst aan mijn baan. Alles loopt door elkaar heen en ik moet ontzettend multi-tasken. Als alles dan op z’n pootjes terecht komt, geeft me dat een fijn gevoel. Eigenlijk verschilt mijn werk soms niet veel van dat van een woonbegeleider.
Ik ben nog steeds erg ondersteunend bezig, houd mij veel bezig met alle planningen/regelzaken op het centraal kantoor (bijv. vergaderingen, werkoverleggen) en ik werk met mensen!

terug naar boven