Détje vertelt

Détje Stapel

Détje Stapel

Mijn naam is Détje Stapel en ik werk sinds 2014 bij IVA, in de functie van senior jobcoach. Ik heb het echt enorm naar mijn zin, omdat IVA een organisatie is die volop in beweging is. Hierdoor krijg je als medewerker de ruimte om, als je een innovatief idee hebt rondom begeleiding of werk, dit uit te werken. Als het MT het idee dat je hebt vind passen binnen het IVA concept, mag je het ook echt gaan uitvoeren. En zo ben je dus eigenlijk mee aan het bouwen aan de organisatie. Super! Daarnaast ben ik blij met de onderlinge sfeer tussen collega’s. Het feit dat de bewoner binnen IVA ECHT voorop staat, en dit niet alleen een slogan is om nieuwe bewoners te werven, draagt ook bij aan een goede sfeer en prettige manier van werken.

Taak inhoudelijk heb ik ook al niets te klagen. Als Senior Jobcoach werk ik aan de deskundigheidsbevordering van de medewerkers van IVA, op gebied van het vinden en behouden van werk van onze bewoners. Ik ben continu bezig de wetgeving in de gaten te houden, onderhoud contact met gemeenten en het UWV, maar ik denk ook mee over coachingstechnieken, het aanpassen van werkplekken en het maken van werkschema’s. Super afwisselend en heel interessant. Ik snap eigenlijk niet dat niet iedereen als jobcoach wil werken.

Natuurlijk is het af en toe ook wel eens chaotisch binnen een organisatie als IVA. Dus als je er niet tegen kunt dat het beleid de ene keer zegt dat je naar rechts moet en een half jaar later toch naar links, dan moet je vooral niet hier komen werken. Maar als je ziet dat die wijzigingen uiteindelijk alleen maar tot verbetering leiden en je flexibel genoeg bent om er mee om te gaan, zeg ik: meteen solliciteren!

terug naar boven