Over Stumass

Stumass is een jonge dynamische organisatie. In 2009 startte het eerste huis in Nijmegen voor hbo en wo studenten met autisme. Nu bieden we in vrijwel iedere studentenstad begeleiding aan studenten met autisme. Dit doen we in Stumass studentenhuizen en ambulant wanneer studenten zelfstandig wonen. Stumass heeft een duidelijke visie op zorg. Wij richten ons op een zeer specifieke doelgroep die zich allemaal bevinden in dezelfde levensfase en begeleiden op meerdere domeinen; wonen, studeren en leven. De begeleiding is altijd gericht op de ontwikkeling naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Hierdoor is onze begeleiding meestal tijdelijk. Vergroten van de kwaliteit van leven staat voorop. Ook kijken we naar heel de mens omdat iemand met autisme veel meer is dan zijn diagnose alleen. Stumass werkt vanuit de overtuiging dat medewerkers veel eigen verantwoordelijkheid moeten hebben in het begeleiden van studenten.

Onderdeel van JADOS

Stumass is samen met haar zusterorganisaties Capito Wonen (begeleiding van mbo’ers met autisme) en IVA (begeleiding van werkenden met autisme) onderdeel van  stichting JADOS. Een organisatie die begeleiding biedt op diverse levensgebieden aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfasen waarin studie en/of werk centraal staan. JADOS vindt dat mensen met autisme als vanzelfsprekend deelnemen aan de samenleving. De samenleving heeft diversiteit nodig. Mensen vullen elkaar aan, daar waar ze van elkaar verschillen en zoeken allemaal een plek binnen de samenleving die bij hen past. Het participeren van mensen met autisme betekent meer diversiteit wat bijdraagt aan een beter functionerende en mooiere samenleving.

Als moederorganisatie is JADOS verantwoordelijk voor Stumass, Capito Wonen en IVA. Bestuur, management, aansturing van teams, beleid, kennis en innovatie, contractmanagement, inkoop, administratie, HRM, kwaliteit, klachtenbeheer en PR & Communicatie is allemaal bij JADOS ondergebracht. Meer informatie over Stumass als organisatie vind je dan ook op de website van JADOS. Alles over de begeleiding van Stumass vind je op de website van Stumass.

 

 

terug naar boven