Studentenhuis Stumass

Je woont samen met een groep van gemiddeld zeven hbo/wo studenten  in een studentenhuis. Je beschikt over een eigen slaapkamer, die je naar eigen inzicht mag inrichten. De overige ruimtes; huiskamer, keuken, douche en toiletten, deel je met je medebewoners. Iedere werkdag is er begeleiding aanwezig bij wie je, ook op niet geplande momenten, terecht kunt met vragen of problemen. Dit team bestaat uit een vaste, vertrouwde, professionele groep van begeleiders. In de nacht en in het weekend is er een bereikbare dienst telefonisch bereikbaar voor noodgevallen. Op één vaste dag wordt er gezamenlijk gegeten en is er een bewonersoverleg. Op de overige dagen kun je ervoor kiezen zelf te koken of gezamenlijk te eten.

Allemaal studenten met autisme

Uniek aan wonen bij Stumass is dat al je huisgenoten studenten zijn met autisme. Doordat iedereen in dezelfde levensfase zit, trekken bewoners zich aan elkaar op en vinden steun en begrip bij elkaar.

Wanneer begeleiding in een studentenhuis van Stumass?

Wanneer jij niet planbare zorg en een vangnetstructuur nodig hebt om vanuit deze veiligheid te werken aan je zelfstandigheid en het behalen van je diploma. Wanneer je zelfredzaam genoeg bent om je zorgvraag uit te stellen dan is gespecialiseerde ambulante begeleiding geschikt voor jou.

Film studeren met autisme

Wil je meer weten over studeren met autisme en wonen bij Stumass? Bekijk dan onderstaande film. Ondanks dat hij al een paar jaar oud is, maakt deze nog steeds goed duidelijk hoe je succesvol studeert met autisme.

terug naar boven