Ambulante begeleiding

Voor studenten die zelfstandig (kunnen) wonen biedt Stumass gespecialiseerde ambulante begeleiding aan. Een medewerker van Stumass begeleidt je in je eigen woonomgeving en komt op afspraak langs. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je begeleidingsbehoefte, je hulpvraag en je indicatie. Er zijn verschillende situaties waarin Stumass ambulante begeleiding inzet.

  • Zelfstandig wonend: Je woont al zelfstandig (in een studentenhuis of eigen appartement), maar hebt wel op autisme gespecialiseerde begeleiding nodig om je studie succesvol te kunnen doorlopen en tegelijkertijd niet vast te lopen in de hoeveelheid aan en complexiteit van taken die horen bij het zelfstandig (gaan) wonen en studeren. Als je bij je ouders woont kijken wij gezamenlijk in een kennismaking of de begeleiding van Stumass passend is bij jouw hulpvraag.
  • Nazorg beschermd wonen: Als tussenfase naar volledige zelfstandigheid voor als je doorstroomt vanuit een studentenhuis van Stumass.
  • Wachtlijstoverbrugging: Je wilt graag bij Stumass komen wonen en er is een noodzaak tot beschermd wonen maar je staat nog op de wachtlijst. Wij bieden deze wachtlijstoverbrugging om escalatie in de thuisomgeving en verder vastlopen in de huidige situatie te voorkomen.

Wanneer gespecialiseerde ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding door Stumass is geschikt voor studenten die voldoende zelfredzaam zijn om, in combinatie met onze begeleiding, zelfstandig te kunnen wonen. Daarnaast ben je in staat je hulpvraag te formuleren en uit te stellen. Je bent dus niet afhankelijk van onplanbare zorg.

Wanneer je een vangnetstructuur en zorg op niet planbare momenten nodig hebt om vanuit deze veiligheid te werken aan je zelfstandigheid, is wonen in een studentenhuis van Stumass geschikter voor jou.

Film ambulante begeleiding Stumass

Wil je meer weten over onze ambulante begeleiding? Bekijk dan onderstaande film.

terug naar boven