Ambulant

Stumass biedt gespecialiseerde ambulante begeleiding aan studenten met autisme die zelfstandig (kunnen) wonen. Een medewerker van Stumass begeleidt je in je eigen woonomgeving en komt op afspraak langs. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je begeleidingsbehoefte, je hulpvraag en je indicatie. Er zijn verschillende situaties waarin Stumass ambulante begeleiding inzet.

Zelfstandig wonend

Studenten die al zelfstandig wonen (in een regulier studentenhuis of eigen appartement), maar op autisme gespecialiseerde begeleiding nodig hebben om hun studie succesvol te kunnen doorlopen en tegelijkertijd niet vast te lopen in de hoeveelheid aan en complexiteit van taken die horen bij het zelfstandig (gaan) wonen en studeren.

Nazorg beschermd wonen

Studenten die doorstromen vanuit één van onze studentenhuizen, als tussenfase naar volledige zelfstandigheid.

Wachtlijstoverbrugging

Je wilt graag bij Stumass komen wonen en er is een noodzaak tot beschermd wonen maar je staat nog op de wachtlijst. Stumass biedt als wachtlijstoverbrugging gespecialiseerde ambulante begeleiding. Dit heeft als doel het voorkomen van escalatie in de thuisomgeving en van verder vastlopen in de huidige situatie.

Wanneer gespecialiseerde ambulante begeleiding?

Gespecialiseerde ambulante begeleiding door Stumass is geschikt voor studenten die voldoende zelfredzaam zijn om, in combinatie met onze begeleiding, zelfstandig te kunnen wonen. Daarnaast ben je in staat je hulpvraag te formuleren en uit te stellen. Je bent dus niet afhankelijk van onplanbare zorg.

Wanneer je behoefte hebt aan een vangnetstructuur om vanuit deze veiligheid te werken aan je zelfstandigheid, is wonen in een studentenhuis van Stumass beter geschikt voor jou.

Locaties Stumass

Stumass biedt gespecialiseerde ambulante begeleiding in alle grote studentensteden in Nederland. Klik hier voor een overzicht van al deze plaatsen.

Film ambulante begeleiding Stumass

Wil je meer weten over onze ambulante begeleiding? Bekijk dan onderstaande film.

terug naar boven