Ons aanbod

De periodes dat er veranderingen zijn in een leven zijn voor mensen met autisme vaak onoverzichtelijk. Als je gaat studeren verandert er veel; je verhuist naar een andere stad, start met een nieuwe opleiding en je komt in contact met nieuwe mensen. Juist in deze periode is extra begeleiding essentieel. Stumass biedt begeleiding om nieuwe vaardigheden en routines te ontwikkelen en zo je zelfredzaamheid te vergroten. Uitgangspunt is het behalen van een diploma en een dusdanige zelfstandigheid om volwaardig deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt en de maatschappij. Daarmee verbeter je je toekomstperspectief en je kwaliteit van leven.

Twee vormen van begeleiding

Stumass biedt begeleiding in bijna alle grote studentensteden in Nederland.  Je kunt begeleid wonen in één van onze studentenhuizen of ambulante begeleiding ontvangen als je zelfstandig woont. Het verschilt wel per stad of er een studentenhuis(en) is en hoeveel mensen we ambulant kunnen begeleiden. Meer informatie hierover vind je onder het kopje ‘gemeenten‘.

Wil je weten of Stumass iets voor je is? Bekijk dan onderstaande video’s: ‘Succesvol studeren met autisme’ of ‘Kies voor Stumass’.

 

terug naar boven