Ons aanbod

Stumass helpt studenten met autisme om succesvol te studeren en begeleidt hen bij en naar zelfstandig wonen. Stumass helpt jou bij het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid en helpt je vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor succesvol studeren en (op termijn) zelfstandig wonen.

De periodes dat er veranderingen zijn in een leven zijn voor veel mensen erg onoverzichtelijk. Als je gaat studeren verandert er veel: Je verhuist naar een andere stad, start met een nieuwe opleiding en je komt in contact met nieuwe mensen. Juist in deze periode kan extra begeleiding essentieel zijn. Stumass biedt begeleiding om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zo je zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten. Wij begeleiden op de volgende gebieden:

  • Wonen: Vergroten van je zelfstandigheid en weerbaarheid.
  • Studeren: Behalen van een diploma.
  • Leven: Je toekomst vormgeven.

Twee vormen van begeleiding

Stumass biedt begeleiding in bijna alle grote studentensteden in Nederland.  Je kunt begeleid wonen in één van onze studentenhuizen of ambulante begeleiding ontvangen. Het verschilt wel per stad of er een studentenhuis(en) is en hoeveel mensen we ambulant kunnen begeleiden. Meer informatie hierover vind je onder het kopje ‘gemeenten‘.

Wil je weten of Stumass iets voor je is? Bekijk dan onderstaande video’s: ‘Succesvol studeren met autisme’ of ‘Kies voor Stumass’.

 

terug naar boven