Een korte (vakantie) update

Het studiejaar loopt op zijn einde, de vakantie komt er aan en de regels worden verder versoepeld: een goed moment om te komen met een korte update.

Het is fijn om te merken dat de meeste begeleiding weer gegeven wordt op een manier die dicht(er) bij ‘normaal’ komt. En we min of meer gewend zijn geraakt aan de omstandigheden waarbinnen we moeten werken en leven. Over het algemeen kunnen we concluderen dat corona niet voor veel nieuwe problemen heeft gezorgd bij onze cliënten. Maar dat vooral bestaande kwetsbaarheden zichtbaarder zijn geworden. Het is belangrijk om deze kennis mee te nemen naar de periode die voor ons ligt en dan vooral te kijken hoe om te gaan met deze kwetsbaarheden in een wereld die toch net even anders aanvoelt dan hiervoor. We hebben er alle vertrouwen in dat wij dit met zijn allen samen op een goede manier gaan oppakken. Want we mogen echt trots zijn hoe we ons door de afgelopen periode heen hebben geslagen!

 

Vakantie

De vakantie staat voor de deur. Gelukkig kunnen en mogen we weer op vakantie. Sommigen blijven thuis, anderen kiezen voor vakantie in eigen land en weer een ander kiest er voor om Nederland te verlaten. Het RIVM/de overheid geeft een duidelijk advies over vakantiebestemmingen. Hier sluiten wij als JADOS bij aan. Zie de volgende link met alle informatie (deze wijzigt regelmatig) https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Op locaties worden de vakantieplannen en het advies hierover met cliënten onderling besproken. Mocht een cliënt terugkeren van vakantie en in quarantaine moeten bij thuiskomst, dan worden medebewoners hierover tijdig geïnformeerd zodat zij hier indien nodig of gewenst tijdig op kunnen anticiperen.

Meer nieuws