De zomer op Stumass Groningen 1

De zomervakantie, een moment van bijkomen voor veel Stumass studenten. Iets wat hard nodig is na een druk schooljaar. De zomer is een periode van ontspannen en opladen maar ook juist een periode waarin het belangrijk is om de dagelijkse structuur in huis te behouden. Vanwege de structuur die mist door het naar school gaan, is het belangrijk om de dagelijkse gang van zaken wel lopende te houden. In de gang van het huis hangt een schema waarop de studenten kunnen aangeven wanneer ze afwezig zijn (zie foto). Elke maandag wordt er met de aanwezig studenten besproken welke schoonmaaktaken er die week gedaan worden, waarnaast elke dag om 12.00 uur met elkaar geluncht wordt, zodat de dagelijkse structuur van de studenten wordt behouden. Het is tevens een gezellig contactmoment met elkaar.
Naast deze structuur die wij als Stumass tijdens de vakantie proberen te bieden, hebben de studenten nog genoeg vrije tijd.
Wat zij zelf doen tijdens de vakantie? Op deze vraag kwamen verschillende antwoorden, namelijk: “Veel uitslapen & gamen!”, “Ik ga werken”, “Ik wil gaan kiten en sporten” waarna een ander zei “Voor mij vooral ontspannen en Netflix kijken”.
Tijdens de vakantie is de begeleiding er dagelijks tussen 12.00 uur en 20.00 uur. Het is voor ons als begeleiding ook een rustige periode, dus er is voldoende tijd om leuke dingen in huis te doen met elkaar bijvoorbeeld een avondje bordspellen. Er ontstaan vaak leuke ideeën vanuit de gezamenlijke lunchmomentjes, maar er worden ook activiteiten georganiseerd om met andere huizen in Groningen (van Stumass, Capito en IVA) iets samen te gaan doen. De afgelopen jaren hebben wij verschillende activiteiten ondernomen, zoals: de Martinitoren beklimmen, een stadswandeling gemaakt langs de hofjes, picknicken in het park, zwemmen, BBQ’en, naar de bioscoop en een terrasje pakken. Belangrijke momenten waarin de studenten elkaar beter kunnen leren kennen of nieuwe contacten kunnen opdoen. Ook dit jaar zal er weer genoeg georganiseerd worden, wij hebben er zin in!

Groetjes namens het team van Groningen 1 (Denise de Vette, Stefan Dol & Annemiek Wassens)

Meer nieuws